vrijdag 4 januari 2013

Fatima Moreira de Melo wint Expeditie Robinson 2012


Fatima Moreira de Melo wint Expeditie Robinson 2012

Fatima Moreira de Melo is dit jaar de winnaar van Expeditie Robinson. In de finale liet de ex-hockeyster Peggy Vrijens, Fajah Lourens en Christophe de Meulder achter zich.

"Ik ben heel trots erop dat ik dit heb gedaan", reageerde Moreira de Melo na haar winst. "Maar uiteindelijk heeft iedereen die in deze finale stond de expeditie volbracht. En iedereen verdient daar zoveel respect voor."

Moreira de Melo slaagde er in de finale in met één worp een wok vol benzine in brand te steken. De 34-jarige sexy blondine won tijdens de expeditie negen proeven en kreeg geen enkele stem tijdens de eilandraden.

De Melo begrijpt niet dat ze kritiek krijgt op haar harde spel in Expeditie Robinson. "Als ik aan een spel meedoe, wil ik winnen", zegt ze in een interview met Sp!ts.

Haar strijdlustige instelling leverde haar de eindzege op. "Ik ben trots op hoe ik het spel gespeeld heb, hoe ik me heb kunnen aanpassen", laat ze weten. "Leg mij dan eens uit hoe je het spel anders moet spelen. Er is namelijk geen andere optie. Ik vind het heel frustrerend dat mensen dat niet begrijpen."

Gelukkig hoeft De Melo helemaal niet door iedereen aardig gevonden te worden. "We hebben genoeg populariteitsprogramma's, waarin mensen kunnen stemmen op wie ze het leukst vinden. Dat is allemaal prima, maar daar zou ik nooit aan meedoen", stelt de oud-hockeyster.

Fatima Moreira de Melo heeft geen zin om haar best te doen om zo aardig mogelijk gevonden te worden. "Sorry, dat ben ik gewoon niet gewend in mijn leven", legt ze uit. "Of die spits van Argentinië me nou aardig vond of niet, lekker boeien. Dit is voor mij geen pr-stunt van: kijk mij eens op tv zijn.

Aan Expeditie Robinson namen ook dit jaar weer zestien bekende Nederlanders en bekende Vlamingen deel in bikini. Onder meer Paul Turner, Ruud Feltkamp en Tess Milne haalden het einde van de expeditie niet. Met haar overwinning sleept De Melo vijftigduizend euro in de wacht.

Fatima winnaar Expeditie Robinson

Fatima Moreira de Melo is de winnaar van Expeditie Robinson 2012. In een spannende finaleproef won ze van Peggy Vrijens, Christophe de Meulder en Fajah Lourens.

Het was de 14e editie van het avonturenprogramma waarin bekende Nederlanders en Vlamingen de strijd met elkaar aangingen. Dit jaar reisden de deelnemers naar Maleisië.

De vier finalisten brachten in totaal 33 dagen op het eiland door. Andere BN'ers die meededen aan het programma waren Lodewijk Hoekstra, Tess Milne, Paul Turner, Ruud Feltkamp en Willie Wartaal.

'Landverraadster' Fatima won Expeditie door hard spel

Fatima Moreira de Melo won Expeditie Robinson 2012, mede dankzij complotten en bondgenootschappen die zij als strategie gebruikte om verder in de race te komen. 'Als ik een spel speel, dan speel ik hard', zo verklaart zij haar winst vrijdag in RTL Boulevard.

De oud-hockeyster en pokerspeelster had zich ook goed voorbereid door oudere seizoenen van het programma te bekijken. Zo had ze expres kleding van polyester ingepakt, in plaats van katoen, omdat deze stof sneller droogt. Ook was ze bekend met de Amerikaanse versie, Survivor, waar volgens haar vanaf het begin al wordt gespeeld met complotten.

'Lodewijk had het programma nog nooit gezien', zegt ze over Lodewijk Hoekstra, die er al snel werd uitgestemd. 'Als hij eerdere seizoenen had gezien, dan had hij kunnen weten dat de kandidaten met de spierballen er meestal al halverwege uitliggen.'

Haar harde spelmethodes zegt ze aan te kunnen, omdat ze met zowel hockey als poker is getraind in 'het scheiden van de mens en de speler'. Als voorbeeld geeft ze een hockeywedstrijd tegen Argentinië. 'Op het veld kon ik die meiden wel vermoorden, maar als we later samen een drankje dronken niet.'

Op haar deelname kreeg ze naast positieve reacties ook veel negatieve. 'Ik kreeg vooral te horen dat ik een landverraadster was', zegt ze, vanwege haar samenspannen met Vlaamse deelnemers.

Pokerspeelster wint ‘Expeditie Robinson'

De kogel is door de kerk: de Nederlandse Fatima Moreira de Melo (34) mag zich de nieuwe Robinson noemen. Tijdens de reünieaflevering van Expeditie Robinson gisteravond kwam de ex-hockeyspeelster als overwinnaar uit de bus. Sinds ze haar hockeystick opborg, is Fatima een professioneel pokeraar.

Dezelfde bezigheid als Christophe De Meulder (24) dus, de enige Vlaming die de finale – die met vier personen werd gespeeld – haalde. Hij strandde evenwel op de laatste plaats, na de Nederlandse actrices Peggy Vrijens en Fajah Lourens. Christophe werd beroemd in Vlaanderen toen hij samen met zijn tweelingbroer Matthias jaren geleden een rubriekje had in Man bijt hond. Matthias – eveneens een pokerspeler – nam ook deel aan dit seizoen van Expeditie Robinson, maar werd al eerder uit de wedstrijd gekegeld.

Expeditie Robinson 2012 was wellicht een van de meest verrassende edities ooit. Nooit ging het om ‘Wie is Robinson-waardig', wel om ‘Wie kan de beste complotten bedenken'. Zo bleek Christopher over een goede pokerface te bezitten toen hij onder meer Vlamingen danscoach Min-Hee, Joke Van de Velde en Gene Thomas naar huis stuurde. Ook Fatima Moreira de Melo zat toen steeds in het complot.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten